3 smarta steg för att hitta din bh-storlek

Det påstås att 7 av 10 kvinnor bär fel storlek på sin bh. Spelar det någon roll? Förutom att en felaktig storlek kan orsaka obehag innebär det också en risk för onödigt slitage på rygg och axlar. Det är därför av stor vikt att hitta rätt storlek bland det stora utbudet av bh-storlekar. Det är ingen nyhet att bröst kan vara olika i storlek. Men har du någonsin funderat över hur mycket dina bröst faktiskt väger? Och hur mycket belastning de faktiskt ger din rygg och dina axlar som bär upp dem? Det sägs att 1 kg bröst motsvarar ungefär 20 kg belastning på ryggen. Den främre placeringen av brösten, som inte följer ryggradens riktning, skapar en hävstångseffekt som ytterligare påverkar belastningen. En korrekt bh-storlek minskar belastningen på rygg och axlar!

Steg 1: Mät din omkrets UNDER brösten

 

För att hitta den rätta BH-storleken börjar du med att mäta omkretsen runt din bröstkorg. Gör mätningen utan att bära vare sig tröja eller bh. Placera måttbandet exakt under bysten och svep det runt din kropp.

Den omkrets du får fram ligger till grund för att bestämma vilken bandstorlek du behöver. På nätet kan du hitta flera bra tabeller där du kan omvandla detta mått till bandstorlek.

Steg 2: Mät omkretsen ÖVER brösten

 

För nästa steg, mät omkretsen runt kroppen över brösten där du är bredast. När du mäter byststorleken är det viktigt att stå upp med armarna ned längs sidorna. Detta mått är avgörande för att bestämma vilken kupstorlek du behöver.

Kupstorleken bestäms genom att subtrahera omkretsen under brösten från omkretsen över brösten. Använd sedan differensen i en tabell online för att hitta den bästa passande kupstorleken för dig.

Steg 3: Kombinera bandstorlek och kupstorlek

 

Det sista steget innebär att kombinera din bandstorlek från Steg 1 med din kupstorlek från Steg 2. Om din bandstorlek är 80 cm och kupstorleken är C, blir din BH-storlek 80C.

Bandstorlek: 80

Kupstorlek: C

Slutgiltig BH-storlek: 80C