6 tips för att välja rätt säkerhetsdörr till lägenheten

I ditt privata hem vill du kunna känna dig trygg och säker. Du behöver inte vara med om ett inbrott för att föreställa dig hur obehagligt det måste kännas.

Genom att investera i en säkerhetsdörr av kvalitet kan du effektivt undvika onödiga och läskiga inbrott. Bara genom att låta tjuven vara medveten om att du har en tung och säker dörr till bostaden försöker de ofta inte ens!

Checklista fullspäckad med tips

  • Se över säkerhetsklassificeringen, bara för att det står säkerhetsdörr i beskrivningen betyder det inte att dörren är av kvalitet. En bra säkerhetsdörr är av minst klass 4.
  • Se över hur väl säkerhetsdörren klarar en brand i trapphuset. Hur länge står den emot branden och håller dig och din familj säker?
  • I trappuppgångar uppstår det ofta mycket buller. En bra säkerhetsdörr minskar oftast ljudnivån avsevärt vilket leder till högre trivsel i lägenheten.
  • Var noga med designen av säkerhetsdörren. I en del äldre trappuppgångar är det viktigt att behålla samma stil och design som de andra har.
  • Om det är endast du själv i trapphuset som ska byta dörr är det oftast viktigt att du ser till att färgen matchar övriga dörrar. Woodsteel är ett märke som erbjuder flera olika färger och stilar på säkerhetsdörrar.
  • Sök efter ett så lågt U-värde som möjligt för att hålla kylan från trapphuset ute och värmen inne i lägenheten.

Anlita professionell hjälp för installationen

En säkerhetsdörr är bara säker om installationen utförs korrekt. Det är därför viktigt att anlita experter för montering av dörren. Oftast är det möjligt att hitta en paketlösning där både leverans och installation ingår i priset. För många är det här det bästa alternativet.

Om det är så att hela trapphuset ska byta ytterdörrar är det ännu viktigare att anlita professionell hjälp. En firma med erfarenhet kan ta hand om hela arbetet för er i föreningen och göra livet mycket lättare för både boende och styrelsen.