Allt för ditt hår

Att ta hand om ditt hår kan vara lite jobbigt ibland. Det kan bero på en så liten sak som vädret eller vilket schampo du väljer att använda. Här nedan får du en massa tips på hur du kan ta hand om ditt hår på ett bra sätt.

Hårvård

Först och främst är det viktigt att veta vilken typ av hår du har. Det kan vara till exempel rakt, lockigt eller väldigt tjockt. Utifrån detta kan du leta fram vilken typ av schampo och balsam som kommer passa ditt hår. En bra tanke är att göra en lista på olika produkter som potentiellt kommer att funka bra för ditt hår så att du på så sätt kan testa dig fram. Att ha en bra hårborste och att du borstar håret åtminstone två gånger om dagen är superviktigt. En borste som kan användas på blött hår är väldigt populärt just nu.Andra produkter såsom hårolja och hårmasker är också något att tänka på om du fortfarande är missnöjd med ditt hår. Hårvitaminer kan också hjälpa dig om du vill att ditt hår ska växa snabbare eller om ditt hår är väldigt tunt.

Annat

Annat att tänka på är till exempel hur mycket värme du använder på ditt hår. Värme skadar. Det finns dock olika produkter som skyddar håret men rekommendationen är att fortfarande inte använda värme på håret för ofta. Att färga håret ofta är inte heller särskilt bra. Frisörer brukar dock göra ett väldigt bra jobb med att hålla håret hälsosamt och fint. För att verkligen veta vad ditt hår behöver kan det vara bra att veta hur håret funkar om det är något du är intresserad av. Kolla in en hår blog om du vill veta mer om hår i allmänhet och hur du på bästa sättet kan ta hand om ditt egna hår.