Barverktyg som du inte kan leva utan

Utan riktiga barverktyg är det svårt att kunna blanda drinkar på rätt sätt. Har du en egen bar hemma, eller funderar du på att starta en egen bar? Då ska du läsa med i denna artikel. Här får du nämligen veta mer om de viktigaste barverktygen, varför de är så viktiga och vad de kan användas till.

Smarta barverktyg

För att du ska kunna blanda dina drinkar på korrekt sätt måste du såklart skaffa dig din egen uppsättning av barverktyg. Det finns många olika smarta och fiffiga verktyg som kan göra ditt drinkblandande till en barnlek. Shakern är en av de viktigaste sakerna i varje bar och är absolut nödvändig för att du ska kunna blanda dina olika drinkar ordentligt. Silar är också viktiga för just drinkblandning och hjälper till att filtrera bort sådant som du inte vill ha med i din drink. Jiggers är bra att ha, då de underlättar uppmätandet av de olika ingredienserna.

Glas

För att du ska kunna servera dina drinkar på bästa sätt, behöver du såklart skaffa dig ordentliga glas. Olika drinkar kräver olika modeller av glas. Ett gott vin ska alltid serveras i rätt sorts vinglas, medan en fräsch fruktdrink ska serveras i sin egen typ av glas. Det finns många olika typer av glas att välja mellan. Att hela tiden skaffa och använda sig av nya glas gör bartenderhobbyn eller yrket mycket roligare. Så se till att skaffa dig alla glas du kan tänkas behöva. Ju fler sorter desto bättre. Det ger dig bara fler möjligheter när det kommer till servering och presentation.

Engångsprodukter

I varje bar hittar du viktiga engångsprodukter som till exempel sugrör och drinkparaplyer. I vissa fall kan även engångsglas vara bra att ha, speciellt om du ska hålla i en stor fest med många gäster. När du köper engångsprodukter ska du såklart alltid tänka på miljön och gå efter de produkter som är mest skonsamma mot den.