Dags att ta körkort?

Att ta körkort är en betydelsefull milstolpe i livet och kan öppna upp många möjligheter både privat och professionellt. För att ta körkort så gäller det att lära dig både teoretiska och praktiska färdigheter. Det för att du ska bli en säker och ansvarsfull förare. Idag finns det flera sätt att gå tillväga på då du ska ta körkort. Du kan välja gå på trafikskola Järfälla, ta en intensivkurs eller köra privat med en egen handledare.

Varför ta körkort via en körskola?

Att välja en trafikskola i Järfälla, eller där du bor kan vara ett strategiskt smart val. Med en trafikskola så garanteras du att få en strukturerad utbildningsplan som täcker allt från grundläggande trafikregler till avancerade körtekniker. Dessutom så kommer du att få gå igenom båda riskutbildningarna, även kända som riskettan och risktvåan.

Genom att lära dig via utbildade och erfarna körlärare som finns på trafikskolor så får du professionell vägledning och tips. Det är även en större säkerhet att övningsköra med en trafikskola, eftersom deras bilar oftast har dubbelkommando, vilket innebär att instruktören kan ta över kontrollen av fordonet vid behov.

Om du vill köra privat

Kanske det är så att du hellre kör privat än via en trafikskola? Detta är ju helt upp till dig, men då måste du göra en del saker före du kan komma igång. Till exempel måste du ha en godkänd handledare. Handledaren måste vara minst 24 år gammal och ha haft körkort för det aktuella fordonet i minst fem av de senaste tio åren. Handledaren och du måste även genomgå en introduktionsutbildning (handledarkurs).

Sedan är det även så att ta körkort privat kräver god planering. Så se till att skapa en utbildningsplan som inkluderar både teori och praktiska körövningar.

Du måste även själv boka in och genomföra riskutbildning del 1 och 2. Därtill är det du själv som ska boka teoriprov och körprov hos Trafikverket.