Detta ska du tänka på om du anlitar en städfirma

Funderar du på att anlita en städfirma? Då finns det en del saker att tänka på. Först är det ju bra att bestämma om du vill anlita en städfirma för hemstädning, eller om det är en annan form av städning så som flyttstädning, storstädning eller annat.

Just hemstädning är det som de allra flesta väljer att boka in hos en städfirma. Städning är ju tidskrävande men ett nödvändigt ont. För att få tid över till annat, så är det rätt smart att låta någon annan göra det åt dig.

Saker att tänka på då du ska boka hemstädning

Om det är just hemstädning som du vill ha, så är det ju bra att först tänka igenom vad det är för behov du har. Tänk på detta:

  • Hur ofta vill du att det ska städas?
  • Hur vill du ha det städat?
  • Har du några specifika önskemål kring städningen?

När du klargjort detta, så kan det vara bra att kika på de städföretag som finns nära dig. Det för att se vad de erbjuder och vad det kostar. Det finns de städföretag som även erbjuder en så kallad provstädning till lägre pris.

De flesta väljer att få hemmet städat varje eller varannan vecka. De flesta städbolag har så kallade abonnemang man kan välja.

Hur själva städningen görs, det kan vara lite olika, men de flesta städfirmor har ett standardiserat program som de följer. Oftast består då en hemstädning av dammsugning, våttorkning, avtorkning av möbler, bänkar, dörrar, kranar, fönsterbrädor med mera samt att det brukar även vara rengöring av vitvaror, speglar och kranar i badrummet.

Det brukar även finnas olika tilläggstjänster att boka. Det kan vara att du vill ha hjälp med att diska, byta sängkläder, få fönstren putsade och så vidare. Men det kostar då ofta även extra pengar utöver det du betalar för din hemstädning.