Fixa en soluppvärmd utomhusdusch

Att ha en egen utedusch, att kunna svalka av sig i under heta sommardagar är inte fel! Det är en ganska lyxig känsla att ha en egen dusch ute. Idag finns det lite olika alternativ att välja mellan. På http://utedusch.se/ hittar du flera bra alternativ. En vanlig variant av utomhusdusch, det är den som värms upp med hjälp av solen.

En soluppvärmd utomhusdusch kopplas direkt till din trädgårdsslang. Sedan finns det som ett rör i duschen, som blir lite av en inbyggd varmvattenberedare. Den värmer upp vattnet med hjälp av direkt solljus. Sedan finns det ofta även ett inbyggt blandningssystem, så att du kan få både varmt och kallt vatten i din dusch.

Viktigt att tänka på när det gäller denna typ av utedusch är att den inte räcker för att ta långa duschar. Det eftersom att vattnet ändå måste hinna värmas upp av solen.

Ska man tänka på något speciellt när man investerar i en utomhusdusch?

Om det är så att ni är många i familjen som ska använda er av denna typ av utedusch, se till att då investera i två, eller en med stor tank och stor varmvattenberedare. Tanken med denna dusch är att den ska komplettera den du har inne, inte används för permanent bruk.

Att koppla in den är inte så svårt och det klarar du ofta av själv. Det krävs inga eluttag, rör, elektriker, rörmokare eller annat.

Hur skyddar jag duschen från insyn?

Om du har grannar nära dig, så är det rätt bra att ha någon form av insynsskydd. Du kan bygga ett skydd, eller sätta upp skärmar. Se även till att ha något att stå på. Det bästa alternativet är någon form av trädäck, men det går även att ha sten, eller en platta i betong.

Hur förvarar jag duschen när jag inte använder den?

Det allra viktigaste är att tömma ur duschen på allt vatten före vintern samt ställa den på ett ställe där det inte kan frysa till.