Fungerar antiskallhalsband?

Har du problem med att din hund skäller för mycket? Då kan ett tips vara att använda ett antiskallhalsband. Dessa halsband är väldigt snälla för hunden att använda. De ger respons vid skall i form av små vibrationer, eller avger en liten dos med spray. Vi berättar mer om antiskallhalsband.

 

Vad är ett antiskallhalsband?

Ett antiskallhalsband har en elektronisk enhet inuti som aktiveras när den upptäcker aktivitet i hundens hals. Enheten skickar därefter obehaglig stimuli för att få slut på skällandet. Detta kommer vanligtvis i form av en elektrisk chock, men det finns även enheter med höga ljud, vibrationer eller sprejer. Dessa enheter ska bestraffa hunden när den skäller, för att på så sätt få den att sluta. Teorin är att de ska associera skällandet med obehag. Detta är åtminstone teorin. Den tar dock inte hänsyn till att det finns många olika anledningar till att en hund skäller och de är inte alltid frivilliga. Att skälla är en form av kommunikation som kommer i många olika former. Skall som är kopplade till känslor är till exempel okontrollerbara.

 

Tänk på detta vid köp

Det finns ganska många produkter att välja på, och det är viktigt att du hittar rätt. Priset är såklart en viktig faktor, likaså kvaliteten. Men när det kommer till antiskallhalsband så är det förmodligen ännu viktigare att köpa ett halsband som fungerar bra med din hund så att den inte riskerar att skadas.

Själva antiskall-modulen sitter på ett halsband. Därför behöver du veta storleken på din hunds hals för att veta vilken storlek du ska köpa. Olika halsband korrigerar hunden på olika sätt. Fundera över vad du känner dig bekväm med att använda. Kombinationshalsband är förmodligen bäst, då kan du variera hur du korrigerar beteendet och hitta det som passar bäst för din hund Det är bra att kunna justera nivån för att hitta en nivå som fungerar väl.