Investera i högkvalitativa maskindelar

Söker du efter tillbehör till din grävmaskin? Det kan vara bra att vara ute i god tid, innan de är utslitna. Tänk också på att se till att byta ut de där delarna som man kanske inte alltid tänker på att de behöver förnyas.

Ta hand om dina gummilarvband
En sådan sak kan exempelvis vara gummilarvband. De slits extra hårt på vissa underlag så som stenig mark, sprängsten och ihåliga och vägar som svänger mycket. Vassa trottoarkanter kan även de vara en riktig marodör för gummilarvbanden. När du kör på denna typ av underlag är det en god idé att köra lugnt och försiktigt för att de inte ska slitas onödigt mycket. Du vet väl att salt och olja är skadligt för gummilarvbanden?

Ta god hand om dina gummilarvband. Regelbunden rengöring är A och O för att de ska hålla så länge som möjligt. Se till att få bort sand, grus och smuts i underredet, eftersom det sliter på så väl gummibandlarv som hjulen.
Gör det till en vana att kontrollera larvspänningen regelbundet. Var femtionde timme är en bra regel att förhålla sig till.

 

När är det dags att byta larvband?
När du köper nya gummilarvband ska du tänka på vilket maskinfabrikat och vilken maskinmodell som du har. Tänk också över larvbredden, antal länkar samt avståndet mellan länkarna.

När är det då dags att köpa nya gummilarvband? Jo, några tecken på att det verkligen är dags är om det är konstant minskad spänning, att larvbanden är spruckna, om larvbanden börjar glida över kedjehjulen och om det är synliga metallänkar.
Du gör klokt i att investera i gummilarvband som har en ledningsfri konstruktion med kontinuerliga samt högkvalitativa stålwire som ligger djupt inne i gummit. Detta gör att de får ett jämnt grepp i hela larvbandet, vilket i sin tur medför att det är väldigt motståndskraftigt mot så väl sträckning som sprickbildning.