Köpa vinkyl – bra saker att tänka på

Om du ska köpa en vinkyl, så är det flera beslut du ska göra. Bland annat vad den ska ha för temperaturzon, hur många flaskor den ska få plats med, var den ska stå, om den ska vara inbyggd eller fristående. Andra saker att tänka på är vilket märke du ska satsa på och hur den ska se ut. Sedan även var du ska köpa den. Ett bra val är Caso vinkyl, som finns hos WineandBarrels.

Vilken temperatur ska vinet ha?

Det första du ska ta hänsyn till då du ska köpa vinkyl, det är temperatur. Temperaturen på lagring respektive servering skiljer sig åt. Vin lagras bäst i 11–12 grader, men ett rött vin smakar bäst då det håller 16–18 grader och vita viner bör ha en serveringstemperatur på 8–10 grader. Ska du ha både vitt och rött vin i din vinkyl, då bör du välja en med minst två temperaturzoner.

Var ska vinkylen stå?

Valet av vinkyl kan även bero på var den ska stå. Idag finns det fristående vinkylar, inbyggbara vinkylar och integrerade vinkylar.

Hur ska vinkylen se ut?

De allra flesta vinkylar är stilrena och tidlösa samt att de har designats för att du ska få en lyxig touch till rummet där de står. Det finns dock även de mer robusta varianterna, men de passar nog bäst där de inte syns.

Vilket märke på vinkyl ska du välja?

Idag så finns det ett stort utbud av vinkylar när det kommer till varumärken och modeller. En bra modell är just Caso vinkyl. Om du vill ha en bra vinkyl, välj då ett märke som håller hög kvalitet samt att de har specialiserat sig på just vinkylar.

Vilken storlek på vinkyl ska jag välja?

Det kan vara bra att fundera på vad din vinkyl ska ha för storlek. Det går att uppskatta det på ett bra sätt genom att ta hänsyn till din konsumtion men det är även bra att ta hänsyn till platsen den ska stå på. Det finns idag vinkylar som får plats med ett par flaskor så väl det finns de som rymmer flera hundra flaskor!

Var ska jag köpa min vinkyl?

Du som vill hitta en bra vinkyl med kvalitet, du kan kolla in WineandBarrels. Hos dem hittar du bland annat Caso vinkyl, men de har även en hel del andra bra märken med!