Markiser är en praktisk lösning för skydd och skugga

Markiser är en mycket praktisk lösning för att skydda dig mot solen under varma sommardagar och finns i en mängd olika varianter beroende på dina behov. Fönstermarkiser placeras ovanför fönstren och ger skugga inomhus, vilket kan vara särskilt välkommet om solen lyser starkt in i rummen. Att välja rätt typ av markis är viktigt för att maximera effektiviteten. Bland de olika alternativen finns fallarmsmarkiser och vertikalmarkiser.

När det gäller uteplatser eller terrasser kan en större variant av markis behövas, vanligtvis kallad just för terrassmarkis. Dessa markiser erbjuder inte bara skugga utan skyddar också mot stark sol och gör utomhusvistelsen mer behaglig. Idag finns det även smarta takmarkiser, som kan användas ofta i uterum med glastak för att skugga rummet och förhindra överhettning.

Hitta rätt markis för dig

Det finns en mängd olika markiser att välja mellan, var och en anpassad för olika användningsområden och behov. Terrassmarkiser är perfekta för att skapa en skön uteplats och skydda möbler från väder och vind. Fönstermarkiser är skräddarsydda för att passa perfekt över fönster och ger extra skugga inomhus. Vertikalmarkiser rullas ner framför fönstren och kan anpassas efter önskad mörkning. Om du vill så kan du köpa markiser i Täby från maxmarkiser.se. Andra typer av markiser som kan passa bra är balkongmarkiser, sidomarkiser och korgmarkiser

Så tar du hand om dina markiser

Alla markiser kommer i ett material som tål väder och vind på ett bra sätt, men det är ändå viktigt att du tar väl hand om dem, så att de håller i många år. Att regelbundet göra rent dem är smart samt att du bör se till att veva in din markis om det börjar blåsa kraftigt. Det så att inte markisen skadas. Om din markis ändå får skador, se till att låta en fackman hjälpa dig med att reparera den. Det du kan göra på egen hand är att smörja in alla rörliga delar då och då.