Rama in din trädgård

Den kalla årstiden tackar för sig och våren och sommaren står för dörren och nu är det hög tid att börja fixa till trädgården.

 

Både vackert och praktiskt

När du vill rama in dina rabatter på ett snyggt sätt, är kantstensbetong det perfekta valet. Men kantstensbetongen kan användas till så mycket mer än så – den fungerar utmärkt till att hålla din marksten på plats och även till att separera olika underlag i trädgården från varandra. En rabatt ramas vackert in med kantstensbetong och egentligen är det bara fantasin som sätter gränser inför användningsområdet.

Varför inte bygga en vacker ram runt flaggstången eller kanske lägga kantsten runt poolen?

Det är inte bara snyggt med kantsten, det är även väldigt praktiskt eftersom den hindrar grus och sten från att hamna i gräsmattan och hindrar objudna gäster så som ogräs att växa in under dina markstensplattor samt grusgångar. På tal om grusgångar; här är det lämpligt att välja en lägre kantsten för att förhindra att man snubblar.

Lätt att fixa kronan på verket

En gyllene regel är att lägga extra noggrannhet vid förarbetet för att få det perfekta slutresultatet. Gör du förarbetet på rätt sätt, slipper du i princip att underhålla stenen framöver. Det är lätt att sätta kantsten. Märk först och främst ut ytan där du vill ha kantstenarna. När du har gjort det gräver du ett litet dike så att de står stadigt. Ett gott råd är att lägga antingen marktäcksväv eller barkduk under för att hindra ovälkommen växtlighet och annat ogräs. Häll sedan på grus och sättsand och efter det är gjort sätter du kantstenen. Häll därefter fogsand i springorna, vattna för god stabilitet och häll slutligen på ytterligare fogsand.

 

Du hittar kantsten i olika material, storlekar, former och färger. Välj din favorit och låt kantstenen bli kronan på verket i trädgården, det där som ger det lilla extra!