Satsa på en vacker solcells fontän

Ett smart och miljövänligt alternativ till eldrivna fontäner är solcellsfontäner. Dessa solcellsdrivna fontäner finns både i flytande och stående varianter, men de har alla en gemensam komponent – en solpanel som möjliggör drift med solens energi. Om du överväger att köpa en solcellsfontän, finns det några viktiga aspekter att ta i beaktande. Sedan kan du kika in på Solarcamp för att köpa en solcell fontän om du vill.

Så här väljer du en solcellsfontän

För att välja rätt typ av solcellsfontän så har vi sammanställt några saker du kan ta i beaktande:

Batteri eller inget batteri: Du kan hitta solcellsfontäner med inbyggda batterier eller utan. Fontäner med batteri laddas upp när det är soligt och fungerar även när solen inte skiner.

Fjärrkontroll: Avgör om du vill kunna styra din fontän med en fjärrkontroll eller om du föredrar en enklare drift utan fjärrkontroll. Om du vill ha en fjärrkontroll för att styra fontänen kan den antingen vara en fysisk enhet eller en mobilapp. Tänk på att modeller med fjärrkontroll tenderar att vara något dyrare.

Munstycke och vattenstrålehöjd: Fontänens utseende påverkas av ditt val av munstycke och vattenstrålehöjd. Det kan vara fördelaktigt att välja en modell som inkluderar flera olika munstycken så att du kan variera fontänens utseende efter dina önskemål. Observera vattenstrålens höjd, eftersom billigare modeller vanligtvis har lägre vattenstrålar jämfört med premiumalternativ.

Flytande solcellsfontän: Ett intressant alternativ är den flytande solcellsfontänen som kan placeras i vatten och flyter fritt. Den rör sig i vattnet när vattenstrålarna pumpas ut.

Storlek: Fundera över hur stor eller liten fontän du önskar. Det finns små modeller som passar bra i fågelbad och större modeller som är lämpliga för större dammar.

Hitta en fontän med solceller som passar dig

Hos Solarcamp har du ett brett utbud av solcellsfontäner att välja på. Dessa finns i en mängd storlekar så väl som att de har olika utseenden. Du hittar de som ser ut som krukor så väl som de som ser ut som näckrosor och mycket mer.