Stor guide: Bada bastu – 5 tips för avkoppling och välbefinnande

Drömmer du om en egen bastu för avkoppling? Upptäck vår omfattande guide med 5 olika tips som passar olika behov och stilar. Läs mer för inspiration och råd om hur du kan skapa ditt eget bastuparadis i trädgården. 

En bastu är inte bara en plats för värme och ånga, utan även en oas för avkoppling och välbefinnande. Att ha en egen bastu i trädgården ger dig möjlighet att njuta av en traditionell bastubadning, samtidigt som du har en avkopplande miljö där du kan ladda batterierna och skapa harmoni för både kropp och själ. 

  1. Traditionell finsk bastu: Den finska bastun är den mest populära typen av bastu och erbjuder en autentisk bastupplevelse. Med träpaneler, lavastenar och en eldstad eller elektrisk bastuugn kan du skapa den perfekta atmosfären för att koppla av eller rensa sinnet. 
  2. Modern designbastu: För de som söker en mer modern och stilren stil finns det ett brett utbud av designbastumodeller att välja mellan. Med släta ytor, glasväggar och innovativa funktioner kan du skapa en elegant och avskalad bastumiljö. 
  3. Sätt bastun i trädgården: Att placera bastun utomhus i trädgården ger en extra dimension till bastuupplevelsen. Du kan njuta av naturen, frisk luft och en fantastisk utsikt samtidigt som du badar bastu. Det finns även portabla bastulösningar som gör det möjligt att flytta bastun efter behov. 
  4. Kombinerad bastu och relaxavdelning: För en ultimat avkopplingsupplevelse kan du överväga att kombinera bastun med en relaxavdelning. Skapa en liten spa-oas där du kan koppla av i bekväma möbler, njuta av lugn musik och ta en uppfriskande dryck mellan bastubadningarna. 
  5. Elektroniska bastustyrningar: Med den senaste teknologin kan du skapa en smart bastuupplevelse med hjälp av elektroniska bastustyrningar. Du kan justera temperaturen, belysningen och till och med spela avkopplande musik eller ljudeffekter för att förstärka din avkoppling. 

Oavsett vilken bastu du väljer, är det viktigt att tänka på säkerhet och installation. Anlita en professionell för att se till att bastun installeras korrekt och följer alla säkerhetsföreskrifter. 

Att låna 50 000 kr eller samla dina existerande lån för att få en bättre ekonomisk överblick kan vara till stor hjälp när du behöver finansiera ett större projekt, som att bygga en bastu. Genom att samla lån kan du också effektivisera din ekonomi och göra det enklare att hantera dina månatliga betalningar, samtidigt som du får mer utrymme i din budget till att bygga din bastu.