Välj rätt golv till ditt hem eller företag

empty room

Det finns en mängd olika typer av golv att välja mellan, var och en med sina egna fördelar och egenskaper. Det finns många olika parametrar att ta hänsyn till – både utseendemässiga och praktiska. Välj med fördel ett slitstarkt golv i utrymmen som används mycket.

 

Betonggolv 

Betonggolv används oftast i industriella eller kommersiella byggnader, men blir alltmer populära i moderna hem. Betonggolv är extremt hållbara och enkla att rengöra. Du kan också välja olika efterbehandlingar som färgning eller polering för att skapa olika utseenden. Att lägga betonggolv är en relativt avancerad process som kräver rätt förberedelse och noggrannhet. Det rekommenderas att rådfråga en erfaren yrkesperson inom betongarbete för att få mer detaljerad vägledning och för att säkerställa att jobbet blir korrekt utfört.

 

Trägolv

Trägolv är populära på grund av sin naturliga skönhet och varma utseende. De kan vara tillverkade av massivt trä eller träkompositmaterial. Trägolv är hållbara och kan slipas och målas om för att fräscha upp utseendet. De är också relativt enkla att rengöra och underhålla.

 

Laminatgolv

Laminatgolv är ett syntetiskt alternativ som efterliknar utseendet av trä eller sten. De är prisvärda och mycket slitstarka. Laminatgolv är motståndskraftiga mot fläckar, repor och blekning. Dessutom är de relativt enkla att installera.

 

Vinylgolv

Vinylgolv är tillverkade av PVC-material och finns i olika mönster och stilar. De är vattentåliga och mycket hållbara. Vinylgolv är lätta att rengöra och erbjuder en mjuk känsla under fötterna.

 

Keramiska plattor

Keramiska plattor är vanligtvis populära för köks- och badrumsgolv. De är hållbara, vattentåliga och lätta att rengöra. Dessutom finns de i ett brett utbud av färger, mönster och storlekar, vilket ger dig många designmöjligheter.

 

Stengolv

Stengolv, såsom marmor, granit, skiffer eller kalksten, är känt för sin naturliga skönhet och hållbarhet. Stengolv tål värme och kan ge en lyxig känsla till ett rum. Men de kräver oftast professionell installation och regelbunden vård för att behålla sitt utseende.

 

När du väljer ett golv är det viktigt att överväga dina personliga preferenser, budget och användningsområde för rummet. Varje golvtyp har sina unika egenskaper, så ta hänsyn till stilen och de praktiska behoven för att hitta det bästa golvet för ditt hem eller företag.