Är det dags för dig att byta ut dina fönster?

Även om de allra flesta fönster är konstruerade för att vara hållbara så kommer det en tid då du märker av saker som kallras, fuktinträngning eller skador på fönstren. Detta ger då en tydlig signal om att du bör byta ut alla dina fönster. Idag så finns det högkvalitativa fönsteralternativ tillgängliga för att ersätta dina befintliga fönster, bland annat hos Klarfönster AB. Beställ fönster i dag hos dem och byt ut de du har! Men innan det så finns det flera aspekter att tänka på inför val av fönster.

Prioritera energieffektiva fönster

Ett smart val för att minska dina energikostnader är att välja fönster med lågt U-värde. U-värdet mäter glasets isoleringsförmåga – ju lägre U-värde, desto mindre energi låter det passera genom. Genom att satsa på energieffektiva fönster kan du bidra till att upprätthålla ett behagligt inomhusklimat och minska ditt energiförbruk.

Anpassa fönstren till husets karaktär

Designvalet för fönster påverkas av din byggnads utseende och tidsepok. Att matcha fönstrens stil med din byggnads estetik är viktigt; till exempel är det mindre lämpligt med moderna fönster i en sekelskiftesvilla. Emellertid finns det moderna fönster med retrodesign som kan harmoniera med äldre byggnader. Andra beslut som du behöver fatta inkluderar typen av glas, öppningsmekanism och riktning för fönstret.

Välja rätt material

Valet av material är upp till dig, då det är bra att välja vad som passar just din smak. Det kan även vara bra att fundera på hur mycket underhåll du vill göra med. PVC-fönster kan vara en bra alternativ eftersom de är hållbara, relativt kostnadseffektiva och kräver minimalt underhåll. Men även träfönster eller aluminiumfönster är bra val av fönster.

Vem ska installera dina fönster?

Monteringen av fönster är lika viktig som valet av högkvalitativa fönster. Du har egentligen två val; göra det själv eller låta en professionell hantverkare göra det åt dig!