Att barnsäkra hemmet kan göras snyggt!

Det finns många dolda fällor i hemmet som man inte alltid tänker på. Barn växer otroligt fort där barnets räckvidd ökar för var dag som går och nyfikna små armar når nya höjder innan man hinner blinka. Barn utvecklas nämligen genom att upptäcka allt som finns omkring dem. de rör på sig de känner och smakar på saker men de klättrar och springer också.

Oftast räcker det att flytta på saker och använda sunt förnuft för att barnsäkra sitt hem men ibland kan man behöva skruva lite. En extra titt på golvet så att det inte ligger småsaker som utgör kvävningsrisk. En halkmatta i badkaret eller en hand på bebisen på skötbordet om du vänder dig bort kan rädda liv. Det finns många saker att tänka på, men var inte orolig det går att göra på ett snyggt sätt ändå.

Tips för att barnsäkra sitt hem

Här kommer några snabba tips för att barnsäkra ditt hem.

  • Fäst spisen så att den inte kan välta och köp ett spisskydd att fästa på spisen.
  • Vänd alltid handtaget på stek-och kokkärl inåt för att minska risken att barnet lyckas dra ner dem.
  • Gör det till en vana att dra ut kontakter till maskiner och köksapparater när de inte används.
  • Se även till att inga sladdar som barnet kan tänkas dra i hänger löst.
  • Genom att sätta in insatser i lediga uttag kan du säkerställa att barnet inte får en elektrisk stöt. Kontrollera då också att alla eluttag sitter fast ordentligt och säkerställ att sladdarnas isolering inte är trasig eller skadad.
  • Förvara knivar, saxar och andra vassa och farliga föremål på en plats barnen inte kommer åt, och utrusta lådorna som innehåller farliga föremål med barnspärrar.
  • Förvara även rengöringsmedel och maskindiskmedel på en oåtkomlig plats.
  • Undvik hängande dukar som barnet kan dra ner, alternativt ta undan föremål som står placerade på bordet utifall att barnet skulle få tag i duken.

Bästa hemsidan för barnsäkerhet?

En av de bästa källorna för att hitta tips för att barnsäkra sitt hem finns på tryggtbarn.se. Där finns det samlat guider och tips på produkter som möjliggör för dig att barnsäkra ditt hem på bästa vis. Tryggtbarns huvudsakliga fokus är att ge föräldrar tips på de bästa barn tillbehören som finns på marknaden just nu. Jag kan varmt rekommendera att läsa deras Bäst i Test av Bakåtvända Bilbarnstolar.