Bra anledningar att byta till lysrör med LED

Är det så att du vill kunna spara pengar, spara tid och spara el samtidigt som du är snäll mot miljön, så kan det vara idé att byta till LED-lysrör. Du kan hitta ett brett utbud av lysrör på https://www.lampornu.se/lysror. En stor fördel med dessa ljusrör är att de kan användas i en armatur du redan har hemma.

Det finns många bra anledningar till att gå över till lysrör med LED. En av dessa är just energikostnaden. Den blir bra mycket mindre om du väljer LED. Det eftersom att LED-lysrör förbrukar i snitt 60 % mindre än vanliga. Sedan så håller de även bra mycket längre, upp till tre gånger längre än de vanliga. Det innebär att de inte behöver bytas ut lika ofta.

Fler bra skäl att välja LED-lysrör

Ett ljusrör med LED ger dig bra ljus och det utan att blända dig. Dessutom är de flimmerfria. Det finns även de LED-lysrör som har flera ljusflöden så att de kan möta olika behov. Alla LED-lysrör kan även användas i befintliga armaturer om det tidigare suttit ett kvicksilverlysrör där. En stor fördel med att byta till LED för lysrören är att de är helt fria från kvicksilver. Sedan så bidrar de även till ett minskat koldioxidutsläpp. Det beror på att de har en energiförbrukning som är så pass mycket lägre än ett kvicksilverlysrör.

När det gäller värme, så avger LED lysrör mindre. Det eftersom att runt 80 % av energin omvandlas till ljus och resterande 20 % till värme.

Även om det kan kosta något mer att köpa lysrör med LED, så är det en kostnad du snabbt sparar in. Bland annat eftersom de inte drar lika mycket ström samt att de har längre hållbarhet. Därmed är det en riktigt god investering att göra, för att spara pengar, spara tid och spara el!