Fördelar med att träna med en boxningssäck

När du boxar mot en boxningssäck eller mot en riktig person tränar du dina muskler och förbättrar din överkroppsstyrka och ditt benbyggande. Tunga boxningssäckar väger vanligtvis mellan 10 och 50 kilo. När träning med tunga boxningssäckar görs ordentligt kan de hjälpa dig att gå ner i vikt utan att skada din hälsa. Vi berättar mer om träning med boxningssäckar och dess fördelar

Hela din kropp aktiveras

Att träna hemma med en boxningssäck erbjuder en allsidig träning. För att effektivt skräddarsy dina rörelser för att träffa säcken måste du koppla in överkroppen, underkroppen och magen. När du slår en boxningssäck använder du näven, fötterna och knäna, och din kropp upplever ett enormt motstånd. Hela din kropp aktiveras, inklusive din core, axlar och höfter. Du kopplar också in dina armar, axlar, bröst, rygg, midja och ben. När du gör krokar och uppercuts använder du armar och rygg. Med raka slag stärker du bröstet och axlarna. För att öka din muskelmassa, försök att variera din träningsrutin för att rikta in dig på olika delar av din kropp. Träningspass med tunga boxningssäckar är extremt intensiva, bränner fett och kan hjälpa dig att bättre kunna försvara dig om någon försöker attackera dig. För kvinnor som har svårt att gå ner i vikt efter graviditeten rekommenderas träning med tunga säckar tillsammans med en bra kost efter graviditeten.

Boxningsträning för nybörjare

För nybörjare är det bäst att ta saker i sin egen takt och gradvis lägga detta med boxning till din vanliga rutin. Du kan börja med grundläggande slag och sedan börja kombinera dem och intensifiera ditt träningspass. Grundläggande boxningsslag inkluderar jabs, kryss, vänster och höger krokar och vänster och höger uppercut. Du kan kombinera dessa slag för att finslipa olika delar av din kropp eller för att förbättra specifika boxningstekniker. Försök att hålla dig till treminutersrundor och öka sedan gradvis till femminutersrundor allt eftersom du får styrka.