Förstklassig parfym

Letar du efter en ny parfym? En doft som kanske kan bli din signaturdoft?

 

Maskulin doft

Om det är en tidlös doft som vittnar om manlighet och styrka som du söker, bör du prova Creed Aventus. Här får du en maskulin doft som faktiskt togs fram för att hylla manlighet, styrka och framgång. Det är inte konstigt att Creed Aventus, med sin doft som slungar oss tillbaka till kejsar Napoleons storhetstid, är en stor favorit.

Grundaren James Henry Creed blev tidigt hovleverantör till det brittiska kungahuset. I över 250 år har varumärket Creed skapat, med den största perfektion och känslan för hög kvalitet, parfymer av högsta klass. Creed Aventus är givetvis inget undantag. I den vackra flaskan finns en oerhörd doftmagi. Det är en aromatisk och fruktig doft som stoltserar med maskulina och klassiska toner. Toppnoterna doftar av ingefära, mandarin och rosépeppar. I hjärtnoterna hittar du patchouli, sandelträ och vetiver och basnoterna består av styrax, björk, mysk och tonka.

 

Toppnoter, hjärtnoter och basnoter

En parfym är uppbyggd av så kallade doftnoter och dessa noter delas sedan in i tre olika kategorier.

Toppnoten är den doft som du känner allra först. Här finner vi ofta en lite lättare och friskare doft. Den håller i sig i cirka tio till femton minuter. Därefter tar hjärtnoten vid. Den doften blandar sig med din kroppsdoft och stannar i ungefär två till fyra timmar. Det är hjärtnoten som bestämmer hur en doft luktar på just dig. Sist tittar basnoten fram och det är den doft som sitter allra längst på din hud. Den stannar där i minst sex timmar. Basnoten har ofta en lite tyngre och sötare doft än de två första noterna.

Det är en god idé att bygga upp sin doftgarderob. Då är du säker på att du har en doft för alla slags tillfällen i livet. Olika dofter passar vid olika tillfällen.