Golvskydd till kontorsstolar

Ett stolsunderlägg skyddar effektivt golvet eller mattan från slitage och nedsmutsning. Du får dessutom en högre komfort genom att kontorsstolen rullar lätt och behagligt. Välj bland ljudisolerad golvskydd för kontor och snygga kontorsmattor som ökar trivseln vid skrivbordet.

Ett stolsunderlägg är en god investering i ökad livslängd på golvet och vi har så väl transparenta alternativ som man ser golvytan igenom, som mattor som även kan dra ned ljudnivån i lokalen. Vi berättar mer om golvskydd.

 

Vad är golvskydd?

När man talar om golvskydd till kontorsstolar kan man egentligen mena flera olika typer av mattor där den gemensamma nämnaren är att de läggs ut i kontorsmiljöer. Dessa kan vara av olika material, antingen i form av en plastmatta eller textilmattor. Det kan både vara en rund matta som har lagts ut under fikabordet som ett golvskydd, men det kan också vara en hallmatta som rullas ut i kontorets långa hall. Det kan vara direkta skydd under din kontorsstol, oavsett om det är i ditt hemmakontor eller på din arbetsplats.

 

Ett golvskydd bör vara slitstarkt och lätt att hålla rent

En kontorsmatta i form av golvskydd utsätts generellt för hög trafik och hög belastning, vilket ställer högre krav på att kontorsmattan ska vara tillverkad i ett slitstarkt material. Hög trafik innebär även att kontorsmattan kommer att smutsas ner mer och den måste även vara enkel att städa och hålla ren. Du använder exempelvis en kontorsstol ofta och därmed är belastningen på golvet vid just den ytan väldigt hög.

 

Plast som golvskydd

Det mest robusta och bästa golvskyddet är det ytterst slagtåliga plastmaterialet polykarbonat, och är därför av bästa kvalitet. Det finns även golvskydd i kvalitativ PVC, som är mjukare i materialet än polykarbonat och därmed känns mer elastiskt. Denna typ av golvskydd passar mycket väl till exempelvis hemmakontoret. Sedan finns det naturligtvis golvskydd i form av olika mattliknande varianter. Dessa kräver dock mer i form av exempelvis städning.