Inredningstips till badrummet

Känns badrummet trist och livlöst? är det läge för en snabb makeover? Här får du några idéer för hur du snabbt och enkelt kan piffa upp badrummet för att få det att kännas mer harmoniskt, inbjudande och lyxigare!

 

Snygg flaska med flytande tvål

 

Pryd handfatet med stilren flytande tvål i snyggt designad tvålpump. Ett tips här är att köpa lyxig flytande tvål som har en täckande flaska. på så vis syns inte själva tvålen genom flaskan. En transparent tvålpump är ju snygg när den påfylld med flytande tvål, men tyvärr så ser den inte lika inbjudande och härlig ut när innehållet nästan är slut. Varför inte välja en riktigt snyggt designad variant som ser till att de allra tråkigaste badrummen får en härlig hotellkänsla.

 

Häng handdukarna med stil

 

Har du som så många andra några vanliga handdukskrokar på väggen? Byt ut den mot läckra runda mässingshängare! Det blir på så vis en lyxig inredningsdetalj till badrummet som även låter dig skylta med dina lyxiga handdukar.

 

Var sak på sin plats

 

Står det flaskor, burkar och andra småsaker runt om i badrummet? Hur ser det ut inne i badrumsskåpen? Organisera och sortera för ordning är det som gäller. Korgar, skålar och glas hjälper till att samla ihop alla produkter med ett välorganiserat resultat så man ser vad som finns där man letar. Gå på en enhetlig stil för att få ett snyggare intryck. Korgar i tyg är toppen och dessutom riktigt snygg som förvaring av smutstvätten. Även små korgarn kan vara en tidsbesparande nyttighet för hela familjen att lägga underkläder och strumpor i så man inte behöver stå och sortera dem när det är tid för tvättstugan.

 

Sätt färg på tillvaron

 

Är det vitt eller intetsägande kulörer på golvklinkers, väggkakel och badrumsmöblerna? Jobba med färger på handdukar och duschdraperi. Sätt färg på tillvaron och prova att byta handdukar efter årstid. En färg för våren, En för sommaren, en för hösten och en för vintern. Vill du ha en lyxig hotellkänsla prova att rulla eller vika lite extra handdukar och ha dem på en fin hylla där det passar i badrummet. Det ger en extra hemtrevlig känsla och som bonus har man ju alltid fräscha, rena handdukar tillhands. Glöm inte bort badrumsmattan. Även den sätter färg på tillvaron när man ligger i badet och kopplar av med badolja och doftljus. Plus att den är så mycket trevligare att sätta ner fötterna på när man kommer ut från duschen efter att ha tvättat sig med duschgel. Tycker du det är tråkigt med en vanlig badrumsmatta så kan man ju ha en trasmatta med i sprakande färgmönster. De går att få i alla storlekar så oavsett storlek på badrummet finns en matta som passar.

 

Ge värme till badrummet med fast tvål och trädetaljer

 

Nästan alla badrum är täckta med kakel från tak till golv vilket kan ge ett kyligt och ogästvänligt intryck. För att ge badrummet ett varmare och mer spa-likande känsla så är trä ett bra material att ta till. Trädetaljer skapar ett ombonat och vart intryck som får sinnet att koppla av. Varför inte pryda handfatet med en tvålkopp i trä och en stor fast tvål som matchar badrummet. Det blir en trevlig känsla att få stå och tvätta händerna med en lyxig fast tvål och bara få njuta av värmen som inredningen i rummet ger. Andra trädetaljer kan vara exempelvis en bänk att ha hårschampo, balsam och andra toalettartiklar på eller en hylla för hårborste eller handdukar. Det finns även toalettrullehållare och handdukshängare i trä.

 

Ta in organiskt och grönt

 

Ge liv till rummet med organiskt och grönt. Finns det en fönsterbräda och fönster? Då ska organiska krukväxter fram med stora gröna blad. Om du inte har något fönster. klipp av en liten kvist från exempelvis en monstera eller en fikus och placera den sedan i en snygg vas på tvättstället, handfatet eller annan väl vald plats i badrummet. Organsika gröna växter kommer även göra sig bra i kombination från dofterna från fast tvål, duschgel, doftljus och andra spa produkter som hör badrummet till.