När ska jag börja med anti age produkter?

Det finns idag en mängd bidragande orsaker till att huden åldras. Dels åldern givetvis, dels sol, avgaser och ett ohälsosamt liv kan bidra till att din hy ser äldre ut än vad du själv är. Du kanske undrar om det är dags att köpa en anti age och antirynkkräm i en viss ålder. Dock är det så, att det inte alltid åldern som avgör. Utan det handlar mycket om vad du har utsatt din hud för. Bland annat är det viktigt att ha en bra hudvård, vara noga med solskydd och så vidare. Men så är det ju även klart att det spelar roll med hudens naturliga åldrande och gener.

Så egentligen kan man säga att det finns ingen rätt eller fel ålder när det är dags att börja använda dig av anti-age-produkter. Det är inte farligt att börja för tidigt, utan det enda som händer är att de inte ger någon effekt.

Man brukar dock säga att efter att du passerat 30 så kommer kollagenproduktionen att minska. Det gör att huden i sig blir mindre elastisk, tunnare och tappar volym och spänst. Så efter den åldern kan du med fördel köpa en anti age och antirynkkräm och börja använda.

Skydda din hud

Även om det finns bra anti age produkter, så kan det vara bra att från start ta hand om din hud. Det kan du göra bland annat genom att dagligen använda ansiktsvård med solskyddsfaktor. Detta hjälper till att motverka fina linjer, rynkor och pigmentering som gärna dyker upp då huden utsätts för sol eller för UVB/UVA-strålning,

En annan bra sak att göra för att bibehålla en spänstig hy med god elasticitet det är att tillföra fukt. Så du kan med fördel använda en dagkräm för dagen och en nattkräm för natten.

Se till att hand om din hy samt se även till att du regelbundet använder produkter med ingredienser som ger dig en långvarig återfuktning och näring. Bra ingredienser är bland annat hyaluronsyra och vitamin.