Svenska eller utländska aktier | Varför både ock är ett bra val

Det finns få erfarna investerare som kommer att råda dig att begränsa din portfölj genom att bara köpa aktier i Sverige. Det finns nämligen så mycket som tyder på att en portfölj med aktier från en lång rad olika länder sprider ut dina risker och höjer dina chanser att fylla ut plånboken lite extra. Varför är då både svenska och utländska aktier ett bra val? Detta kan du ta reda på nedan. Ännu fler högkvalitativa tips hittar du sedan hos Aktieskola.

De enorma bolagen i USA | Jättarna på aktiemarknaden

Att påstå att det finns många mycket välkända företag i Sverige är nästan lite av en underdrift. Exempel såsom Apple, Microsoft, Coca Cola, Facebook och Amazon har sannerligen tagit världen med storm, och det ser inte ut som om giganterna kommer att falla under någon närmare tid.

Det finns mycket som talar för att du bör köpa aktier från både Sverige och Amerika. För dig som aktieinvesterare kan detta vara ett perfekt sätt att på ett säkert vis öka dina chanser att få bra resultat av dina investeringar. De riktigt stora företagen kan självfallet även tappa sina värden om någonting skulle gå fel, så undersök verkligen aktiemarknaden noga så att du inte begår misstag som annars hade varit enkla att undvika.

Riskutspridning för säkrare investeringar

Om du tidigare har läst en och annan artikel om aktieinvesteringar har nu nog hört begreppet ”riskutspridning”, och det finns goda skäl till att detta nämns så flitigt. Att sprida ut dina risker är ett måste om du inte vill spela ett mycket riskabelt spel, och du åstadkommer detta genom att köpa aktier inom många branscher och regioner.

Köp minst 10 aktier som inte kommer från företag som befinner sig inom exakt samma bransch. Om du har några aktier i IT-branscher bör några av de andra ligga inom servicebranschen och så vidare. Du kan aldrig säkert veta när en bransch plötsligt inte är lika lukrativ längre, och det är då bra att ha en annan bransch eller region som du kan falla tillbaka på.