Välj täcke med omsorg och sov som en stock varje natt

Nöj dig bara med det allra bästa när du väljer täcke. Detta spelar stor roll för dig som vill sova gott om natten, och valmöjligheterna är sannerligen inte få. I den här artikeln ska vi gå in på viktiga punkter att överväga när du väljer täcke.

Om du även lider av besvär såsom huvudvärk eller nacksmärtor som uppenbarar sig varje gång du vaknar upp på morgonen kan det vara så att du trycker ihop dina käkmuskler om natten eller att du gnisslar tänderna. Se därför till att leta efter en passande bettskena samtidigt som du köper ditt nya täcke. Läs mer om dessa hos DittSovrum.

Den rätta stoppningen

Täckets material och stoppning kommer att påverka hur det känns att använda det. Medan vissa material är fastare finns det andra som är mjukare, och komfortnivån beror bland annat på priset som du är villig att betala. Ett budgettäcke är inte alltid lika skönt att dra nytta av som en lite dyrare variant, men visst finns det kvalitetstäcken inom de flesta prisklasserna.

Det kan rekommenderas att just testa på ett duntäcke som har stoppats med anddun. Dessa täcken brukar bestå av 90 % dun och 10 % fjädrar i en smart kombination som säkerställer att täcket blir mycket bekvämt att använda. Det är heller inte ovanligt att få möjligheten att välja mellan en varm, medium eller sval variant. Fråga dig själv huruvida du brukas svettas om natten eller bli relativt kall och välj modell baserat på ditt svar. Kom ihåg att ett mediumtäcke kan vara bra att satsa på om du eftersöker ett året-runt-täcke.

Prova på ett tyngdtäcke för en omfamnande känsla

Det har bevisats gång på gång att tyngdtäcken är effektiva när det kommer till att bjuda på en utomordentlig känsla under natten. Den här sortens täcke kan väga mellan 3 och 18 kg beroende på vilken variant du väljer, och vitsen med tyngden är att få dig att koppla av under natten. Täcket omfamnar dig och förser dig med ett lugn som lindrar stress, ångest och rastlöshet.

För bästa möjliga effekt rekommenderas det att du väljer ett tyngdtäcke som väger 10 % av din vikt. Om du exempelvis väger 80 kg är ett 8 kg tyngdtäcke ett ypperligt val. Om du har svårt att sova och vill prova på någonting nytt kan det utan tvekan vara värt att testa på ett tyngdtäcke.