Vad gör en proteinbar för dig?

Att äta en proteinbar är ett populärt sätt att komplettera din kost. Oavsett om du använder dem som ett hälsosamt mellanmål eller om du tar dem efter träningen, håller de på att bli en stor del av träningsvärlden och inte minst fitnessindustrin. Vi berättar mer om proteinbars och vad de kan göra för dig och din träning.

Varför äta proteinbars?

Proteinbars är ofta designade för att vara goda och fulla med hälsosamma ingredienser. De är utformade för att leverera de rätta näringsämnena med en kraftfull punch av protein samtidigt som de smakar fantastiskt. De flesta proteinbars innehåller ren protein men kan också innehålla mycket socker och kalorier. En proteinbar är designad för att ätas efter träning, när din kropp har låg glukosnivå och är i behov av en proteinpåfyllning för att underlätta återhämtningen. Dessutom är de tänkta att användas som ett hälsosamt mellanmål när du är på språng, istället för att äta konventionella chokladkakor eller snacks.

En proteinbar kan vara ett bra sätt att öka ditt dagliga proteinintag, men det är viktigt att se upp för kalorierna och sockret. Ibland är det bättre att få ditt protein från naturlig mat som magert kött, fågel, ägg, nötter och frön och bönor.

Får proteinbarer dig att gå upp i vikt?

När det kommer till viktminskning och viktökningsmyter kan det vara svårt att skilja på fakta från fiktion. Du kommer gå upp i vikt om du äter mer kalorier än du förbränner på en dag. Därför kommer proteinbarer bara att få dig att gå upp i vikt om de tar ditt dagliga kaloriintag över gränsen. Kontrollera alltid etiketten när du köper en ny proteinbar för att kontrollera inte bara hur många kalorier den innehåller, utan också hur mycket socker. Den innehåller Det du trodde bara var ett oskyldigt, hälsosamt mellanmål kan lätt innehålla över 300 kalorier.