När ska ditt barn börja med gitarr?

När som helst är en bra tid att lära sig ett instrument. Så brukar man säga. Men finns det fördelar att lära sig att spela gitarr när du är yngre och hur ung ska du egentligen vara? Forskning visar att inlärning av ett instrument hjälper elever med läs- och matematikkunskaper och hjälper dem att utveckla självkänsla och självförtroende. Vilket inte minst är bra, förutom glädjen i att kunna spela gitarr! Vi berättar mer om gitarrspelande för barn.

Vilken är den bästa åldern för barn att lära sig spela gitarr?

För de flesta elever är den bästa åldern för att lära sig gitarr runt 7 år. Men det är viktigt att notera att alla elever är olika, så det finns verkligen ingen bästa ålder för att påbörja gitarrlektioner. Realistiskt sett kan eleverna börja gitarrlektioner så snart de bekvämt kan hålla i en liten gitarr och trycka ner strängarna. Gitarr för barn hos DanGuitar kan tjäna som inspiration. Som förälder måste du också ta hänsyn till andra faktorer när du avgör om ditt barn är redo att börja med gitarr, som ditt barns mognad och deras intressenivå för att lära sig spela ett instrument överhuvudtaget.

Några tecken som visar ifall ditt barn är redo

För att se om ditt barn är redo att börja spela så börja med att se hur ditt barn håller gitarren. När du sitter ska ditt barn bekvämt kunna nå de låga tonerna med sin hand utan att behöva räta ut armen helt. Deras armbåge ska vara lätt böjd. Om de har svårt med det kan du behöva titta på mindre gitarrstorlekar. I fall ditt barn visar ett stort intresse för att spela gitarr så är det naturligtvis ett tydligt tecken på intresse. Att lära sig spela gitarr är mycket lättare ifall ditt barn visar ett stort intresse. Den viljan kommer att motivera dem att lära sig. Tänk på att barn kanske maximalt kan fokusera på en sak i 30 minuter ifall de ska lära sig spela gitarr. Är de för unga brukar de inte kunna koncentrera sig så länge och då blir det svårt. Naturligtvis kan de under korta perioder plinka lite på gitarren men då är det nästan bättre att vänta till de är lite äldre. Regelbunden träning är nämligen oerhört viktig för att eleverna ska komma över den inledande inlärningskurvan. Till en början kan du behöva hjälpa ditt barn att hantera sin träningstid under veckan.