Förenkla din matlagning

Att laga mat varje dag, vardag som helg, det är inte alltid enkelt. Särskilt inte om du har ett jobb, barn att hämta på dagis samt andra massa måsten som ska göras. Kanske du upplever att särskilt vardagens matlagning är stressig? Då ska du få lite bra tips här hur du kan göra för att förenkla din matlagning.

Satsa på en matkasse

Det allra enklaste, det är att skaffa en så kallad matkasse. Du får då hem en kasse med ingredienser och recept som hör till. Du slipper tänka på vad du ska laga eller handla hem det du ska laga. Du har dessutom många olika matkassar att välja på.

Gör en veckomeny

Ett annat tips är att du ser till att skriva en veckomeny med vad det ska göras för middag varje dag. Det underlättar både då du ska handla och då du ska laga maten. Skriv en inköpslista efter din veckomeny så att du handlar hem allt du behöver.

Storhandla

Du kan även satsa på att storhandla, en gång per vecka. Du slipper då att handla varje dag. Det sparar både tid och pengar.

Gör storkok

Om du vill slippa laga mat varje dag, så kan du se till att då och då göra storkok och frysa in. Då är det enkelt att ta fram och tina detta. Det bästa är då att göra rätter som kan frysas som lasagne, köttbullar, grytor med mera. Skippa att frysa in potatis, pasta eller ris, detta kan du snabbt göra till den frysta rätten.

Använd rester

Det kan vara bra att spara det som blir över varje middag och sedan ha en dag i veckan då ni äter alla dessa rester. Ni kan då göra lite av ett smörgåsbord av alla rätterna.

Låt alla vara med och laga mat

Det är bra att låta hela familjen vara delaktiga i att laga mat och de större barnen kan dessutom få ansvar att laga mat själva en dag i veckan.