Skapa bra content för din webbplats

När man talar om content så handlar det om innehåll. Men inom SEO och marknadsföring är det idag vanligt att tala om content och content marketing. Bra innehåll är det som skiljer en webbplats från massorna och levererar rätt budskap till kundernas hjärtan och sinnen. Framgången för en webbplats bestäms i första hand av dess innehåll. För hjälp med att ranka sidan sedan är det även viktigt med SEO. Det kan du få hjälp av via Buzzlemedia om du vill.

Vad är content på en webbplats?

Innehållet på en webbplats inkluderar text, bilder, ljud, videor och animationer som användarna upplever på en webbplats. Det innehåll du väljer att ha, det är det yttersta viktiga verktyg du kan använda för att uppnå din marknadsföringsstrategi och kommunikation till dina kunder om ditt varumärke.

De tre vanliga huvudtyperna av webbinnehåll är:

  • Skriftligt innehåll
  • Grafiskt innehåll
  • Bild och ljud

När det handlar om skriftligt webbplatsinnehåll så bör detta informera om allt annat innehåll på din webbplats. Det kan vara blogg-inlägg, produktbeskrivningar, eller annan text som är relevant för din sida.

Grafiskt innehåll består av fotografier, faktablad, infografik, varumärkesbilder och datavisualiseringar. Grafiskt innehåll stöds i allmänhet av skriftligt innehåll och videoinnehåll och har möjlighet att hjälpa dina besökare att visualisera vad ditt varumärke handlar om.

Video och ljud är mycket värdefulla delar av innehåll som inkluderar förklarande videor, podcaster och möjligen musik.

Hur gör du din webbsida värd att besöka?

För att du ska få besökare, alltså trafik till din sida så är det ju bra att först skapa en webbsida med riktigt bra content. Du ska skapa din sida för dina användare, inte för dig själv. Se även till att inte bara ha text, eller bara ha bilder utan ha lite av varje. Du bör också tänka på det som kallas för CTA, call to action, alltså att du uppmanar dina besökare att ta sig vidare eller köpa något. Sist men inte minst, se till att optimera din sida med SEO.