Hur städar men sitt hem på bästa sätt?

Att städa hemmet är kanske inte någons förstahandsval för en idealisk helgaktivitet, men det är en nödvändig syssla. Vi vill alla ha ett rent och snyggt hem, men ibland verkar uppgifterna skrämmande. Med den här steg-för-steg-guiden till hushållsarbete kommer du att kunna städa ditt hem på nolltid! Men skulle du trotts dessa tips fortfarande känna att du behöver hjälp kan du alltid ta hjälp av en städfirma som löser detta åt dig.

Rengöring av toaletten

 • Rengör toalettskålen:
 • Använd ett naturligt, miljövänligt rengöringsmedel enligt beskrivningen i föregående avsnitt.
 • Strö borax eller bakpulver på vattenytan (detta hjälper till att neutralisera eventuella lukter).
 • Häll vinäger i vattnet och lägg en droppe eller två av diskmedel i det. Blanda väl för att skapa en effektiv rengöringslösning.

Rengöring av köket

Köket är en av de viktigaste platserna i huset. Det bör alltid hållas rent, särskilt om du är en upptagen mamma. Här är några åtgärder som du kan vidta för att se till att ditt kök är rent:

 • Tvätta ytorna med varmt tvålvatten.
 • Rengör diskbänken noggrant och torka den sedan ordentligt innan du sätter vatten i den igen. På så sätt undviker du att diskbänken skadas om det av misstag har lämnats mat på diskbänken tidigare under städningen; detta kan leda till att bakterier växer inuti, vilket kan göra vissa människor sjuka! Se också till att saker som tallrikar har tvättats innan de läggs i diskbänken (annars skulle de bara sitta där och samla smuts).
 • Rengöring av ugnar är en mycket viktig del av att upprätthålla goda hygieniska standarder i hemmet – om denna uppgift inte görs regelbundet skulle fett samlas tillsammans med andra partiklar från mat som tillagats under måltidsberedningen, vilket skulle kunna leda till att de blir ohälsosamma när de äts senare på vägen… så kom alltid ihåg dessa steg när du överväger att göra något annat här!” Vi rekommenderar att du ibland tar hjälp av en städfirma som erbjuder hemstäd att göra städet av ugnen då de har medel som inte du själv alltid har tillgång till.

Rengöring av hallen

 • Sopa golvet.
 • Moppa golvet med en lösning av vatten, vinäger och bikarbonat för att avlägsna klibbiga ämnen som tuggummi eller godis och göra det glansigt igen!
 • Dammsug det ordentligt för att bli av med dammpartiklar, annars kan de synas på fönstren efter att du har rengjort dem! Du kan också använda en ångtvätt för detta ändamål om det finns många fläckar på din matta eller matta som behöver extra rengöringskraft än vad vanliga dammsugare ger – se bara till att den inte skadar känsliga material (som orientaliska mattor).
 • Torka av alla ytor med en kökshandduk doppad i vinägerlösning eller utspädd blekmedelslösning (1 del blekmedel + 2 delar vatten) enligt tillverkarens anvisningar när du använder kemikalier som blekmedel hemma utan kemikaliehandskar/glasögon/respiratormask eftersom dessa föremål kan orsaka allvarliga hälsoproblem om de inte används på rätt sätt enligt tillverkarens anvisningar. tillverkarna själva så läs alltid etiketten noggrant innan du köper någon produkt som innehåller kemikalier som blekmedel eftersom felaktig användning kan leda till hudirritation som kan leda till ytterligare komplikationer som astmaattacker om de andas in i lungorna på grund av överexponering under rengöringsprocessen så följ instruktionerna noggrant innan du påbörjar någon form av rengöringsprojekt hemma 🙂