Överväg en nedgrävd studsmatta för trädgården

De flesta tycker inte om att ha en stor, ful studsmatta på gräsmattan, så de väljer att inte skaffa en, även om barnen skulle älska att ha en. Naturligtvis kan du välja att köpa en Airtrack i stället för en studsmatta eftersom den kan packas ihop efter användning och ställas undan, men hur är det med alla barn som bara vill ha en havstrampolin att hoppa på?

Här kan lösningen vara en nedgrävd trampolin. För många är det ett bra alternativ till de populära Airtracks.

Läs mer – Airtracks för trädgården

Nedgrävda studsmattor

Nästan hälften av de studsmattor som säljs i dag är modeller som kan grävas ner helt eller delvis i trädgården.

Fördelen med en nedgrävd studsmatta är att du inte längre behöver titta på en stor, klumpig studsmatta på gräsmattan. Du märker det knappt längre. En annan stor fördel är att det är mycket säkrare att hoppa på den, särskilt om du är den typen som inte använder skyddsnät.

Nackdelen är dock att du inte omedelbart kan flytta runt den vid behov eller om du behöver placera den någon annanstans. Att gräva ner den är också en stor uppgift som kan ta flera timmar, eller bli en dyr uppgift om du måste betala av den. Och om du inte har möjlighet att sprida den uppgrävda jorden i resten av trädgården måste du också ta hand om bortskaffandet av den.

Många blir ofta förvånade över hur stort jobb det faktiskt är att gräva ner en trampolin.

Men låt oss titta på två av de vanligaste typerna för dem som är intresserade av en nedgrävd studsmatta.

 

Läs mer – Hitta den bästa nedgrävd trampolin här

 

Berg trampolin i marken

På en studsmatta som är placerad i marken är kanten av studsmattan placerad ovanför marken. Det innebär att du inte behöver gräva lika djupt och att du kan använda ett skyddsnät. Något som inte är omöjligt på en plan yta. Priset är också ofta lite billigare än de platta modellerna. Så om budgeten är en viktig faktor kan ett inground-bad vara det bästa valet.

 

Berg trampolin på platt mark

Om du är ute efter en högkvalitativ studsmatta som passar in i gräsmattan och gör att den smälter in väl, är en Berg flatground det bästa valet du kan göra. Om du köper en grön modell kommer du i många fall knappt att märka att du har en studsmatta i trädgården. Det faktum att den ligger i nivå med marken innebär också att om du hoppar fel och landar utanför studsmattan är risken för skador mycket mindre än om du faller från en 1½ meter hög modell.

 

Vi har sett att intresset för studsmattor i marken har ökat dramatiskt under de senaste två åren. Inte bara för att de är säkrare eller för att du inte behöver oroa dig för ett fult skyddsnät, utan framför allt för att de ser mycket snyggare ut i trädgården.