Tänker du köpa en pool i sommar?

Om du funderar på att köpa en pool till ditt hem finns det många olika aspekter du bör överväga. Det första du bör tänka på är hur du faktiskt ska använda din pool. Drömmer du om en helt täckt, helt uppvärmd, året runt pool med pooltak eller ser du poolen som är en plats där du och din familj kan koppla av och leka under de varmaste månaderna på året?

Är träning den primära funktionen, i så fall kan en så kallad ”lap-pool” ge dig allt du behöver för lite mindre pengar på lite mindre utrymme. Vill du kunna dyka ner i din pool så bör du ha en nedgrävd pool. Pooler ovan jord är sällan någonsin mer än 1,8m djupa och är därför inte lämpliga för dykning.

Att planera allt i förväg innebär att saker och ting kommer att gå smidigare, både att köpa och bygga.

Den första “planeringsfrågan” kan mycket väl vara: “Behöver jag bygglov för min pool?”

De flesta utomhuspooler behöver bygglov. Andra planeringsfrågor som du bör fundera på är de praktiska aspekterna av själva jobbet. En pool för hela familjen bör egentligen vara minst 3,5 meter gånger 7,5 meter. Om du funderar på en pool i marken så låt oss säga att den är 2,5 meter djup. Det är mycket jord att gräva ut så helst måste du ha god tillgång till platsen för entreprenörer och maskiner. Kommer jorden att behöva transporteras utanför platsen eller kan den användas för att anlägga den färdiga poolen?

 

Faktum är att webbplatsen du har tillgänglig för din pool förmodligen kommer att påverka mer av dina köpval än nästan något annat. En lång, tunn pool kan passa i ett utrymme som är olämpligt för något annat. En pool med motströmsenhet låter dig simma effektivt i en pool så liten som 2,5 gånger 4 meter. En pool ovan jord och några attraktiva trädäck kan mycket väl vara ett praktiskt alternativ på en plats där tillgången är begränsad.